Cel mai bun serviciu de curierat: cum îl alegi și la ce să fii atent

Posted by Eastlines Admin
Category:

curier cu pachete in mana

Știm că e dificil să trăiești departe de tot ceea ce cunoști în România. Tocmai de aceea, alegerea celui mai bun serviciu de curierat este o decizie crucială. Motivul este simplu: ai posibilitatea să reduci distanța dintre tine și cei dragi prin trimiterea unui pachet care să le aducă aminte de momentele bune petrecute împreună.

Dar cu atâtea opțiuni pe piață, cum știi care este varianta potrivită pentru tine? Pentru a reduce din incertitudine, ți-am pregătit un scurt ghid despre cum alegi cel mai bun serviciu de curierat și la ce să fii atent.

Cum alegi cel mai bun serviciu de curierat

Ia în considerare următorii factori atunci când te decizi asupra unui serviciu de curierat:

Preț

Unul dintre principalele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare este gama de prețuri pentru diferite opțiuni de livrare. De exemplu, poți vedea care este tariful de transport în funcție de greutatea și dimensiunea pachetului.

Alternativ, poți compara variantele de expediere în ceea ce privește viteza și timpul de livrare. Acestea din urmă ar putea fi mai relevante în cazul în care coletul trebuie să ajungă la destinație într-un interval delimitat.

Află ce înseamnă livrarea standard și care sunt avantajele acestui tip de serviciu.

În cele din urmă, poți determina cât de mult ești dispus să plătești pentru servicii suplimentare și dacă acestea merită investiția.

Timp de livrare și opțiuni de urmărire

Intervalul de timp este, de asemenea, un aspect important în timpul căutării celui mai bun serviciu de curierat.

Eastlines oferă timp de livrare foarte rapizi prin intermediul serviciului Express by Air. Prin urmare, dacă trebuie să trimiți un pachet urgent pe ruta Anglia – România, poți alege această opțiune. Destinatarul se poate bucura de produse în 24 de ore de la înregistrarea coletului.

Desigur, poți alege și alte opțiuni de transport, cu termene de livrare între 4 și 10 zile, cum ar fi serviciul standard sau cel economic. Având în vedere că timpul este mai lung, acest lucru se va cunoaște și la tariful pe care îl ai de plătit.

De asemenea, o firmă de curierat de încredere îți va oferi posibilitatea să monitorizezi statusul expediției. În acest sens, te asiguri că totul decurge conform planului.

Zone de acoperire

Când vrei să trimiți un pachet din Marea Britanie în România, asigură-te că firma de curierat acoperă toate zonele din ambele țări. Este important să știi că poți expedia coletul chiar și în vârf de munte.

Tocmai de aceea, Eastlines reușește să acopere întreaga Marea Britanie, inclusiv Țara Galilor, Scoția, Insulele Canalului și Irlanda de Nord. În ceea ce privește România, serviciile firmei de curierat ajung la ușă în cele mai îndepărtate colțuri, în orice oraș sau sat, indiferent de județ sau zonă.

Mai mult, datorită colaborărilor fructuoase cu liderii mondiali din industria curieratului, Eastlines pune astăzi la dispoziție și livrări către toate destinațiile din Europa și din întreaga lume.

Vezi care sunt zonele de acoperire ale serviciului de coletărie Eastlines.

Metode de plată

Pentru a asigura atât propriul confort, cât și pe cel al destinatarului, alege un serviciu de curierat care pune la dispoziție mai multe metode de plată. Având în vedere progresele societății, în special în sectorul tehnologiei, acest lucru este cu adevărat crucial.

Pentru a rezolva orice problemă legată de plată, Eastlines oferă clienților săi mai multe modalități:

  • Plată numerar la ridicarea coletului (pentru expeditori);
  • Plată numerar la livrarea coletului sau ramburs la livrare (pentru destinatari);
  • Plată cu cardul bancar online sau în persoană la curier și în orice punct drop off;
  • Plată în contul bancar al firmei de curierat.

Serviciu de asistență

Atunci când alegi firma de curierat pentru transportul coletelor din Marea Britanie în România sau invers, verifică sistemul lor de asistență pentru clienți. Este întotdeauna bine să te asiguri că persoanele responsabile sunt disponibile oricând pentru a răspunde prompt și eficient solicitărilor tale.

La ce să fii atent când alegi serviciul de curierat

Există o multitudine de servicii de curierat pe piață care promit diverse lucruri. Cu siguranță, toate ofertele par atrăgătoare, dar sunt acestea de încredere?

Prin urmare, ca să te asiguri că alegi o companie de încredere, iată câteva aspecte la care să fii atent:

  • Expertiză și experiență. Selectarea unui serviciu de curierat cu mai mulți ani de experiență sugerează că acesta este mai fiabil. Cu un istoric dovedit, firma de coletărie poate fi o opțiune mai lipsită de riscuri în comparație cu alternativele noi;
  • Acreditare. Serviciile de curierat trebuie să îndeplinească și să mențină anumite standarde și niveluri de calitate pentru a obține și menține acreditări, certificări sau chiar premii relevante;
  • Vămuire. Eficientizarea procesului de vămuire va însemna mai puțin stres, atât pentru destinatar, cât și pentru expeditor. Prin urmare, alege un serviciu de curierat care îți asigură obținerea documentelor de vămuire chiar de la prima solicitare.

În această direcție, vezi care sunt procedurile vamale post-Brexit.

Acum că ai înțeles ce trebuie să urmărești atunci când alegi un serviciu de curierat, ești pregătit să iei această decizie importantă. Nu uita, ia-ți timp, cercetează piața și înțelege-ți nevoile. Apoi găsește o firmă de coletărie de încredere care să se potrivească priorităților tale. Sau, în cazul în care te-ai hotărât deja, nu ezita să apelezi la serviciile Eastlines!