GHID DE AMBALARE


FOLOSIŢI CUTIILE DE CARTON!

De aproape 200 de ani cutiile de carton au devenit modalitatea principală de ambalare a produselor, mărfurilor cât şi a expediţiilor în regim de curierat sau postă. Toate marile companii de curierat din lume impun ca şi obligatorie, mai ales în trimiterile internaţionale, folosirea cutiilor de carton (simple, cu carton dublu stratificat sau multiplu) cat şi folosirea materialelor specifice pentru ambalare şi sigilare (bandă adeziva, folie de plastic cu bule de aer, fulgi sau lăcaşuri de polistiren, folie stretch, folie-burete antistatica, etichete autocolante, marcaje cu FRAGIL, ATENŢIE STICLĂ, pozitionare recomandată cu săgeţi, etc) în funcţie de specificul şi fragilitatea conţinutului.

Curieratul civilizat, mai ales în regim internaţional, se face aşadar în cutii de carton şi EASTLINES încearcă să impună această formă de ambalare mult mai sigură şi eficientă şi clienţilor săi.


FOLOSIŢI CUTIILE DE CARTON PENTRU PREGĂTIREA TRIMITERILOR DVS!


 

AVANTAJELE CUTIILOR DE CARTON:

  • protecţie mai bună a conţinutului – cutiile de carton, mai ales cele din carton dublu stratificat, îşi păstrează forma şi protejează mult mai bine interiorul, mai ales în cazul produselor fragile. Folosiţi cutiile de carton în toate cazurile, mai ales dacă trimiteţi dulciuri, cosmetice, alimente, jucării, electronice, produse de uz casnic şi electrocasnice, etc. Acestea sunt mai bine protejate şi nu sunt presate, sfărâmate, turtite sau deteriorate. Genţile de mână sau rafiile nu permit acest lucru şi nu conferă nici o protecţie conţinutului fragil.
  • o mai bună sigilare – cutiile de carton pot fi foarte uşor şi complet sigilate cu banda adezivă. Deterioararea sigiliului sau deschiderea cutiilor poate fi uşor sesizată şi reclamată. Genţile, sacoşele rafia, valizele se închid de cele mai multe ori cu fermoare, pot suferi deteriorări, deschideri ale fermoarului sau ale buzunarelor şi nu prezintă siguranţa specifică unui colet bine sigilat.
  • posibilitatea etichetării – pe cutiile de carton se pot lipi foarte uşor etichetele necesare cu detaliile destinatarului cât şi diferitele elemente de identificare ale expediţiilor cu coduri de bare la diferiţii transportatori. Genţile, rafiile, valizele, prin materialul lor exterior textil nu asigură posibilitatea lipirii solide a unei etichete şi necesită operaţiuni suplimentare de înfoliere. Lipsa etichetelor de pe colete poate duce la blocarea livrării, întârzieri, rutări greşite sau chiar pierderea acestora.
  • mult mai bună manevrare şi stivuire – cutiile de carton, prin forma lor paralelipipedică şi prin suprafeţele lor plane specifice permit manevrarea mult mai uşoară şi preluarea pe utilajele specifice (cărucioare, paleţi, benzi sortatoare, etc) cât şi stivuirea lor mai uşoară şi în funcţie de greutate şi fragilitatea conţinutului (indicele gradului de aşezare în stivă). Cutiile vor fi dispuse în depozite şi în mijloacele de transport una peste alta mult mai uşor şi în acest fel cutiile fragile pot fi întotdeauna aşezate în partea superioară a stivei pentru a fi protejate. Genţile, rafiile, valizele se rostogolesc, alunecă, suferă deformări şi nu pot fi stivuite iar protejarea unui conţinut fragil este imposibilă mai ales în condiţiile în care acestea sunt grele şi voluminoase şi nu pot fi puse în partea superioară a stivei. Conţinutul fragil al unor astfel de trimiteri va fi presat, zdrobit, deteriorat în stivă sau la manevrari.

SĂ UITĂM DE RAFII!liberation-sept-2010-sacosa

Modalitate de ambalare deja “tradiţională” între membrii comunitaţii noastre din Marea Britanie dar şi din alte ţări şi mai degrabă caracteristică ţărilor din lumea a treia, rafia s-a impus ca fiind aproape obligatorie atunci cand trimiţi ceva acasă atât din cauza preţului foarte mic cât şi a încurajării fenomenului din partea diferiţilor transportatori de ocazie şi neprofesionişti. Aceştia îşi pot folosi mai eficient spaţiul mic din maşinile utilizate de ei (autoutilitare, remorci, cabinele camioanelor firmelor unde lucrează) astfel încât acesta este mai bine umplut cu rafii grele şi prin urmare câştigă mai bine la încasări pe un spaţiu limitat. Mai ales în condiţiile în care la aceştia plata la negru a transportului se face la ochi, cu un preţ per geantă, clientul s-a obişnuit să încarce câte o rafie mare cu tot ceea ce are de trimis fără să se mai gândească la consecinte. S-a ajuns astfel la realitatea zilelor de astăzi în care mulţi clienţi care ne folosesc serviciile cred normală şi total  corespunzătoare trimiterea bunurilor la grămadă în rafii de 90 de kilograme în care pun şi un televizor într-o pătură, haine şi dulciuri, eventual si o bormaşină peste ele…646x404

TOTAL GREŞIT!

În condiţiile în care nu trebuie să mai folosiţi astfel de modalităţi de trimitere a expediţiilor internaţionale prin “Nea’ Georgică” cu duba, cu preluare de pe o stradă lăturalnică şi livrare pe centura oraşului “în faţă la Peco”, trebuie să ajungem cu toţii să înţelegem că pregătirea unor astfel de trimiteri necesită o mai mare atenţie şi efort din partea dvs, clientul nostru.

Serviciile de coletărie profesioniste şi de încredere folosesc preluarea prin curieri locali de la adresa dvs, centralizarea expediţiilor sau distribuţia din depozite locale, transportul rutier eficient pe camioane cu o mai mare capacitate şi volum, livrarea la adresă oriunde, inclusiv în cele mai îndepartate zone rurale, diferitele operaţiuni şi manevrări în cursul lanţului logistic, încărcări/descărcări, stivuiri şi grupaj, distribuţie, etichetări cu elemente de identificare cu coduri de bare şi scanare, etc. Date fiind complexitatea unor astfel de operaţiuni este bineinteles recomandabilă folosirea mijlocelor civilizate de ambalare în cutii de carton pentru expediţiile internaţionale, a materialelor diverse de protecţie şi sigilare şi evitarea rafiilor sau genţilor de mână.


RECOMANDĂRI AMBALARE

  • dimensiunea ambalajului trebuie să fie în funcţie de conţinutul acestuia. Cutiile care nu sunt suficient încărcate şi jumătate goale se pot deforma, iar cele prea încărcate se pot desface sau presează prea mult conţinutul.
  • nu faceți cutii mai grele de 30 de kg individual, chiar dacă rezistența sau mărimea ambalajelor permite acest lucru. Gândiți-vă la greutate și la manevrarea manuală, dificultatea în ridicarea de la sol de către curieri sau operatorii din depozite, la dispunerea în stivă în funcție de greutate, manevrarea cu utilaje. Nu uitați de transportul prin spații înguste, uși, holuri, pe scări, intrări, etc. atunci când hotărâți volumul coletelor.
  • folosiţi întotdeauna materialele de înaltă calitate. Trebuie să ne gândim la rezistenţă, amortizare şi durabilitate atunci când se selecteaza ambalajele. Folosiţi cutiile din carton ondulat cu învelişul extern de bună calitate. Pentru articolele valoroase, produse fragile sau predispuse la deteriorări (casante sau care se deformează uşor) este obligatorie folosirea unui carton rezistent cu dublu strat (dublu stratificat sau chiar multiplustratificat).
  • folosiţi materialele izolante, în special pentru a împiedica conţinutul pachetelor să se mişte (folie plastic cu bule de aer, pungi cu aer, fulgi sau lăcaşuri de polistiren, burete, carton).ambalare
  • folosiţi curelele sau strapsurile, dacă este posibil, ca o bună metodă de a sigila şi asigura cutiile, mai ales daca sunt foarte grele. În cazul în care nu aveţi această posibilitate, daţi cu bandă adezivă în acelaşi loc de jur împrejurul cutiei în câteva locuri, astfel încât acest strat multiplu asigură păstrarea coletului fără deschidere acidentală.
  • folosiţi bandă adezivă rezistentă, eventual cu inscripţia “FRAGIL” dacă produsele interioare sunt fragile.
  • în cazul în care aveţi mai multe categorii de produse, separaţi pe cele fragile în cutii separate, mai uşoare (în care să asiguraţi protecţia individuală necesară) astfel încât acestea să fie dispuse deasupra celorlalte.
  • dispuneţi bunurile fragile în centrul pachetului, astfel încât să nu atingă marginile. Obiectul trebuie bine izolat din toate părţile, dupa ce se protejează individual cu folie cu bule de aer, se dispune în mijlocul cutiei şi nu la margine, pentru a nu fi deterioarat în cazul unor lovituri accidentale sau în cazul presării în stivă. Asiguraţi-vă că protecţia este completă şi pe fundul cutiei dar şi deasupra produsului, înainte de închiderea cutiei.
  • verificaţi ambalarea şi sigilarea solidă a lichidelor şi depozitarea în recipiente etanşe, ambalate în materiale izolante uşoare, rezistente (de exemplu: spumă de polistiren) şi etanşeizate cu o pungă de plastic. Amintiţi-vă că un ambalaj defectuos poate deteriora obiectele din jur, nu numai pe ale dvs ci şi a altor clienţi.
  • sigilaţi cu bandă adezivă substanţele semilichide, unsuroase sau cu miros puternic, apoi ambalaţi-le într-o substanţă rezistentă la grăsime (folie groasă de plastic). Specificăm golirea totală a recipientelor, componentelor sau pieselor auto de uleiuri sau combustibili, asiguraţi-vă că acestea nu curg şi sunt perfect etanş sigilate.
  • introduceţi pulberile şi grăunţele fine în pungi de plastic rezistente, bine sigilate şi apoi ambalaţi în placă fibrolemnoasă rigidă sau în cutii din lemn bine închise şi fără spaţii la încheieturi, pentru a evita curgerea.atentionare
  • folositi eticheta „săgeată în sus” pentru materialele care nu sunt solide, pentru a se indica pozitia de transport si dispunere recomandabila si grija sporita la rasturnare
  • folosiţi eticheta “FRAGIL” bine şi vizibil afişată pe toate feţele cutiilor pentru a semnala fragilitatea conţinutului, grija suplimentară la manevrare şi dispunerea în stivă. ATENŢIE! Eticheta “FRAGIL” nu vă scuteşte de efortul de a ambala şi proteja produsele fragile, simpla dispunere a ei nu protejează conţinutul coletelor ci doar atrage atenţia la manevrare.
  • ambalaţi în mod corespunzător cadourile sau produsele la ofertă. Este posibil ca multe bunuri vândute în ambalaje atractive să nu fie potrivit protejate pentru expediere. Asiguraţi un ambalaj suplimentar exterior care să le protejeze. Nu trimiteţi cadourile ambalate exact ca şi cum le-aţi da dvs. celui destinat, în hârtie de cadouri ci folosiţi cutii exterioare simple în care puneţi respectivele cadouri ambalate după cum doriţi.
  • folosiţi ambalajele triunghiulare şi nu cilindrice pentru a ambala planuri, hărţi şi schiţe rulate.
  • folosiţi tuburile rezistente de plastic sau carton pentru produsele lungi, care se pot rupe (în genul undiţelor).
  • ambalaţi obiectele mici sau documentele în plicuri corespunzătoare, rezistente (plastic cu bule de aer sau cartonate), recomandabil de marime A4 şi nu foarte mici pentru a fi mai uşor remarcate, mai uşor de urmărit şi pentru a fi destul de mari să cuprindă o etichetă vizibilă. Plicurile de hârtie sunt mult prea uşor de rupt şi pot suferi deteriorări şi pierderi ale conţinutului. Folosiţi plicurile mari din carton sau folie cu bule de aer. Protejaţi documentele interioare  şi într-o folie etanşă din plastic pentru a preîntâmpina posibilitatea udării şi deteriorării documentului.
  • protejaţi discurile cu date, casetele audio şi video ambalându-le pe fiecare în material izolant moale sau cu folie antistatică.
  • atunci când se expediază obiecte ascuţite precum cuţite, foarfece, scule sau piese cu margini tăioase, asiguraţi-vă că se acoperă complet muchiile şi vârfurile. Pentru aceasta este potrivit cartonul rezistent. Materialul de protecţie trebuie sa fie bine şi solid fixat astfel încât acesta să nu fie îndepărtat accidental în tranzit.
  • folosiţi întotdeauna separatoarele din carton atunci când se trimit materiale plate, fragile (precum discurile de vinil, farfurii, plăci gresie, marmură, etc). Acest strat protector izolează şi împiedică frecarea, preia şi atenuează vibraţiile ce pot duce la fisuri si spargeri.
  • atunci când se refoloseşte o cutie, trebuiesc îndepărtate toate etichetele, codurile de bare şi abţibildurile anterioare. Respectiva cutie trebuie să fie în bune condiţii şi nu foarte uzată. Prezenţa unor adrese sau inscripţii anterioare de pe cutie pot duce la confuzii, rutări greşite, întârzieri sau chiar pierderea coletului.

Se recomandă:

  •  protejarea individuală a fiecărei piese sau produs fragil cu folie de plastic cu bule de aer în 2-3 straturi pentru maximă protecţie;
  • păstrarea unei zone de cel puţin 5 cm între recipientul exterior şi produsul din interior. Spaţiul din interior trebuie capitonat, preferabil cu perne de aer sau fulgi de polistiren (sau pot fi folosite şi alte materiale, ex: ziare mototolite);
  • folosirea produselor tampon sau a produselor amortizoare. Sunt disponibile mai multe tipuri de materiale de amortizare, de la cele în formă de „bucăţi”, „fâşii”, „alune” la rulourile din folii de plastic cu bule de aer. Materialele izolante nefixate sunt de obicei realizate din materiale uşoare – sunt folosite pentru a umple colţurile, a ţine obiectele în mijlocul recipientului şi a asigura amortizarea şi absorbţia şocurilor. Pot fi folosite şi multe din materialele găsite prin casă – ziare vechi, umplutură textila de la perne (nu fulgi bineinteles), toate aceste materiale sunt ideale pentru amortizare;
  • folosirea foliei de plastic cu bule de aer. Oferă o foarte bună protecţie la şocuri, vibraţii şi frecare şi este uşor şi flexibil;
  • folosirea separatorilor care asigură absorbţia şocurilor atunci când se ambalează sau depozitează obiecte. Cei mai des folosiţi separatori sunt din carton ondulat, placaj sau hârtie kraft. Rulourile de carton ondulat, tăiate la dimensiunile potrivite sunt excelente pentru capitonarea cu costuri reduse. Se recomandă ca obiectele fragile să fie ambalate în folii de spumă sau lacasuri din polistiren, mai ales pentru protecţia colţurilor, a marginilor şi a zonelor foarte sensibile.

Se recomandă:

  • folosirea plicurilor mari, tip A4 pentru documente sau produse mici. Plicurile trebuiesc sa fie din material rezistent (plastic, hârtie dublata cu folie cu bule de aer, cartonate, etc). Dimensiunile mai mari de A4 pot asigura şi  spaţiul necesar lipirii unei etichete;
  • folosirea cutiilor, cea mai folosită formă de ambalaj. Varietatea de forme şi mărimi, combinaţiile diferite de materiale şi numărul de accesorii disponibile care le fac mai rezistente şi mai sigure, transformă cutiile în cea mai potrivită modalitate de a ambala coletele. Nu recomandăm folosirea genţilor de rafie, a genţilor de mână sau a valizelor;
  • dacă expedierea se face într-o cutie de lemn, ca toate colţurile sa fie bine protejate şi să nu fiee crăpată, deoarece poate răni persoanele care o manevrează. Containerele din lemn sunt potrivite în special pentru trimiterea obiectelor grele, de obicei pe paleţi şi gata pentru a fi manevrate de echipamente. Uneori, cartonul rezistent cu două straturi este o alternativă la lemn, potrivită şi mai ieftină;
  • folosirea paleţilor pentru produsele voluminoase şi grele, a motoarelor, cutiilor de viteze pentru automobile, utilajelor, articolelor electrocasnice mari.  Marfa paletizata trebuie bine ancorată pe paletul suport din lemn cu strapsuri solide astfel încât să nu se mişte pe paletul din lemn în momentul manevrărilor cu utilajele portpalet şi este obligatorie buna înfăşurare cu folie strech în câteva straturi pentru protecţie şi stabilizare;
  • folosirea benzilor adezive rezistente la închidere, toate coletele trebuiesc sigilate pentru a împiedica conţinutul să se reverse. O bună sigilare ajută la întărirea pachetului, totuşi, nu uitaţi că orice expediere poate fi deschisă pentru inspecţie de autorităţile vamale sau de securitate în timpul tranzitului internaţional. În acest caz, EASTLINES este răspunzătoare de resigilarea pachetului dumneavoastră în cele mai bune condiţii. Se recomandă mai ales folosirea benzilor adezive din polipropilen sau vinil şi nu a celor din celofan, care sunt ieftine, dar de obicei fragile şi folosite în principal la birou. Pot fi folosite şi alte tipuri de benzi, precum benzile de hârtie întărită cu fibră;
  • Nu se recomandă folosirea sforii pentru a lega cutii deoarece aceasta poate tăia cartonul si deteriora conţinutul. În cazul cutiilor grele se pot folosi curelele speciale pentru ambalare şi strapsurile;
  • folosirea curelelor de ambalare. Atunci când sunt utilizate corect, bine tensionate, curelele sunt ideale pentru a întări expedierea. Curelele prea largi sunt nefolositoare, iar curelele prea strânse pot deteriora cutia, trecând prin aceasta. Pe piaţă pot fi găsite diferite tipuri de curele: cele din polipropilen ieftine şi uşor de folosit, dar forţa maximă la care vor rezista fără a se rupe nu este foarte mare, curelele din poliester care se întind mai puţin decât polipropilenul la temperaturi ridicate, sunt mai rezistente şi îşi menţin proprietăţile atunci când sunt ude, curelele din tablă care pot înlocui oţelul în multe aplicaţii datorită costului scăzut, curelele de metal sunt cele mai potrivite pentru încărcături grele, deoarece nu se întind. Nu se recomandă folosirea acestora la cutiile de lemn;
  • folosirea apărătoarelor de muchii din plastic sau din carton reciclat. Atunci când se folosesc curele, apărătoarele de muchii împiedică deteriorarea pachetului prin distribuirea uniformă a presiunii şi tensiunii de strângere pe toată suprafaţa muchiei cutiei, prevenind deteriorarea cartonului. Aparatoarele de muchii sunt obligatorii in cazul unor produse cu muchii taioase sau usor de deteriorat (scule, jante auto, piese plastic, etc).

REGULI ŞI EXEMPLE DE AMBALARE

În cazul în care nu mai aveţi ambalajul original al unui televizor şi nu îl mai puteţi refolosi, inclusiv cu lăcaşurile de polistiren specifice, va trebui să cumpărati o cutie de carton solidă (carton dublu stratificat cel putin, ca să nu fie moale) puţin mai mare decât televizorul ce necesită ambalare, astfel încat pe lungime, lăţime cât şi pe înălţime cutia excede dimensiunile produsului fragil cu mai mult de 5 cm.
Demontaţi suporţii, piciorul sau accesoriile, scoateţi toate cablurile.
Înfăşuraţi în 2-3 straturi (nu mai puţine!) de folie cu bule de aer sau folie burete antistatică, având grijă ca toate suprafeţele şi marginile să fie bine protejate într-un strat egal. Nu lăsaţi zone neacoperite, aveti grijă mai ales la colţuri şi margini. Nu îngrămădiţi folie în strat prea gros în fata ecranului pentru a nu permite presarea direct pe ecranul fragil!
Suplimentar, întrucât colţurile sunt cele mai sensibile şi dispuse la deteriorări, înfăşuraţi cu carton în câteva straturi diagonal aceste zone, astfel încât să fie bine protejate şi atât cartonul cât şi folia în mai multe straturi să iasă în afara nivelului grosimii suprafeţei ecranului, pentru a putea avea la un moment dat o zonă tampon, goală în fata ecranului, între cutie şi produs şi să se atenueze eventualele şocuri. Folosiţi eventual bureţi sau polistiren bine lipit în jurul colţurilor cu bandă adezivă.
În cutia goală puneţi un strat de 3-4 centimetri cu fulgi de polistiren sau folie cu bule de aer şi dispuneţi televizorul în mijlocul ei. Puneţi accesoriile, cablurile, telecomanda în spatele televizorului şi nu în fata ecranului. Puteţi umple zonele rămase goale cu fulgi de polistiren sau cu perne de aer şi eventual lipiţi plăci de polistiren deasupra televizorului, pe marginea superioară sau aveţi grijă ca protecţiile colţurilor să fie la nivelul de închidere a cutiei astfel încât la închidere produsul fragil să fie bine fixat, să nu joace în interior dar nici să preseze produsul.
Închideţi bine cutia, fără deformări şi sigilaţi bine toate laturile cu bandă adezivă (eventual cu bandă FRAGIL) astfel încât să se asigure soliditatea închiderii.
Pe cât posibil lăsaţi zona din faţa ecranului liberă. Nu înfundaţi faţa ecranului cu perne, plăpumi, pături. Acestea nu pot decât să ducă eventualele şocuri sau presiuni exterioare către ecranul fragil şi să ducă la fisuri sau deteriorări.
Este neapărat necesară ambalarea într-o cutie cu margini şi suprafeţe plane care să permită manevrarea şi dispunerea televizorului în poziţia lui normală, în picioare. Nu folosiţi doar carton mulat împrejurul produsului!. Inexistenţa unei astfel de cutii, folosirea cartonului mulat în jurul corpului fragil nu este recomandată la ambalarea televizoarelor LCD sau plasmă întrucât nu există spaţiu suficient de atenuare a şocurilor între produs şi ambalaj şi este imposibilă păstrarea în poziţie verticală şi evitarea presării ecranului.
Nu uitaţi să adăugaţi pe fiecare din laturile cutiei câte o etichetă separată cu menţiunea vizibilă FRAGIL. Recomandabilă este şi folosirea benzii adezive cu aceeaşi inscripţie la închiderea şi sigilarea cutiei. O atenţie separată o puteţi acorda piciorului sau sistemelor de prindere care pot fi ambalate într-o cutie separată.

În cazul în care expediția dvs este formată dintr-un plic (nu puteți trimite mai multe plicuri în aceeași comandă, va trebui să le comasați, în cazul în care trimiteți mai multe de la aceeași adresă la aceeași adresă de destinație), acesta este obligatoriu să aibă dimensiunile specifice nu mai mici de dimensiunile caracteristice formatului A4 (29 x 21 cm) și nu mai mari de formatul A3 (42 x 30 cm) și greutatea maximă de 1 kg.

Ambalați obiectele mici sau documentele în plicuri corespunzătoare, rezistente (plastic cu bule de aer sau cartonate), recomandabil de mărime A4 și categoric nu mai mici, pentru a fi mai ușor remarcate, mai ușor de urmărit și pentru a fi destul de mari să cuprindă o etichetă vizibilă cu detaliile destinatarului. Plicurile de hârtie sunt mult prea ușor de rupt și pot suferi deteriorări și pierderi ale conținutului. Folosiți așadar plicurile mari din carton sau folie cu bule de aer. Protejați documentele interioare și într-o folie etanșă din plastic pentru a preîntâmpina posibilitatea udării și deteriorării documentului.

Comform Listei de Restricții (http://www.eastlines.ro/ro/restrictii/) nu puteți expedia în regim poștal sau de curierat internațional bani, instrumente financiare la purtător, carduri bancare iar documentele personale de identitate (pașaport, carte sau buletin de identitate, certificat de naștere, permis de conducere), cecuri, cambii sau date personale și de afaceri pe suport material sau electronic pot fi trimise doar fără asumarea responsabilității. Expedierea se face pe proprie răspundere a expeditorului și în cazul deteriorării, pierderii sau confiscărilor de catre autorități, suntem exonerați de orice răspundere și nu se pot procesa și acorda despăgubiri, indiferent de cuantumul asigurării plătite la valoarea declarată.

Fixaţi bine rafturile interioare şi accesoriile cu bandă adezivă din hârtie, protejaţi cu folie cu bule de aer şi carton rafturile din sticlă. Închideţi bine uşile, prindeţi bine cablurile electrice, protejaţi bine plitele de sticlă cu polistiren. Ambalați separat orice piese mici, picioare, accesorii ce se pot pierde.
Înfoliaţi bine şi strâns în 2-3 straturi cu folie cu bule de aer întreg produsul de jur împrejur şi fixaţi strâns protecţia în câteva locuri cu bandă adezivă împrejurul produsului.
Mulaţi bucăţi de carton, cât mai mari posibil şi lipiţi-le bine cu banda adezivă astfel încât întreaga suprafaţă exterioară să fie bine protejată cu carton de jur împrejur.
Menţionaţi pe exteriorul coletului astfel obţinut fragilitatea şi componentele din sticlă, dacă este cazul, prin lipirea unor etichete separate, mari şi uşor vizibile cu menţiunea “ATENŢIE CONȚINE STICLĂ!” cât şi cu săgeţi care este poziţia normală a produsului, pentru a nu fi răsturnat.

Şi bicicletele se ambalează în cutii de carton!
Încercaţi să scoateţi cel puţin una din roţi (cea din faţă, de exemplu) cât şi coarnele ei. Întoarceţi pedalele pe interior dacă este posibil sau demontaţi-le şi prindeţi-le separat de corpul bicicletei împreună cu restul de accesorii astfel încât acestea să nu se piardă sau să joace în interiorul cutiei.
Fixaţi bine toate piesele în mişcare cu bandă adezivă, din hârtie sau eventual, mai întâi, folosind fâşii de carton sub banda adezivă pentru a nu lăsa urme direct pe vopseaua bicicletei. Ambalați separat piesele demontabile, accesoriile ce se pot pierde.
Fixaţi bine bicicleta în cutie şi sigilaţi cu strapsuri exteriorul cutiei pentru a avea siguranţa închiderii fără desfacere pe parcursul transportului.
În cazul în care categoric nu aveţi cutie pe măsura bicicletei, este esenţial să întoarceţi cornele pe lungimea ghidonului astfel încât acestea să nu încurce şi să străpungă alte cutii sau colete.
Asiguraţi bine toate piesele în mişcare şi accesoriile să fie bine prinse de corpul bicicletei. Protejaţi oglinzile retrovizoare cu folie cu bule de aer şi carton.
Înfaşuraţi bine în câteva straturi bicicleta de jur împrejur cu folie cu bule de aer sau cu folie groasă de plastic (polietilenă) şi asiguraţi perfecta închidere cu bandă adezivă din abundenţă. Acoperiţi toate suprafeţele, inclusiv roţile, pentru maximă protecţie.
Prindeţi eticheta cu detaliile destinatarului folosindu-vă de bandă adezivă, dată bine de jur împrejurul coletului înfoliat.

Ambalaţi produsele fragile în colete separate de restul expediţiei, nu le puneţi împreună cu haine, încălţăminte, alte produse şi mai ales între acestea şi în genţi de mână sau rafii. Folosiţi mai multe cutii, mai mici şi mai uşoare, nu puneţi grămadă toate produsele fragile la un loc. Acest fapt vă asigură preluarea, stivuirea şi transportul acestor cutii mici şi vizibil fragile deasupra celorlalte colete mai grele, astfel încât să nu sufere presări în stivă sau loviri.

Protejaţi bine mai întâi fiecare articol, fiecare produs individual prin înfăşurare cu folie cu bule de aer îambalare1n 2-3 straturi sau cu hârtie mototolită în mai multe straturi. Umpleţi cutia mai întâi cu un strat de protecţie pe fundul ei (din fulgi de polistiren sau fâşii din hârtie, cârpe moi, etc) şi dispuneţi produsele fragile păstrând mai mult de 5 cm distantă între ele cât şi de faţa şi marginile cutiei. Dacă ambalaţi platouri, farfurii, boluri de sticlă, porţelan sau ceramică puneţi 1-2 straturi de carton între ele, dispuneţi-le în centru şi umpleţi spaţiile până la marginile de sus ale cutiei cu fulgi de polistiren sau cu hârtii, fâşii mototolite. ambalare2

După umplerea cutiei şi a spaţiilor dintre produse asiguraţi-vă că umplerea până la nivelul de închidere a cutiei nu este forţată şi nu presează conţinutul şi în acelaşi timp nu este nici prea puţină, lăsând produsele să joace şi să se lovească între ele sau să ajungă la marginea cutiilor. Pentru produsele foarte fragile folosiţi ca ambalare3ambalaj exterior numai cutii de carton dublu sau multiplu stratificat, foarte rezistent şi care rezistă la presare.
În cazul pieselor mari de sticlă, a geamurilor, a parbrizelor, acestea nu pot fi preluate decât în rasteluri sau cutii de lemn bine protejate şi umplute din abundenţă cu material antişoc.
După protejarea individuală şi ambalarea în cutii, nu uitaţi să specificaţi mare, pe etichete speciale dispuse pe toate feţele cutiei, “FRAGIL” şi “CONŢINE STICLĂ”.

Cărţile sunt vulnerabile în special la colţuri. Ambalaţi cărţile în carton ondulat de înaltă calitate, lăsând un spaţiu de 20 mm la capete. Aşezaţi cartea ambalată într-un plic, dacă este posibil. Dacă acestea nu pot fi introduse într-un plic, ambalaţi cărţile împachetate într-o cutie cu dimensiuni corespunzătoare. Umpleţi cutia cu material de amortizare.

Ambalajul producătorului este de multe ori proiectat în scopuri comerciale şi este posibil să nu fie potrivit pentru o expediere internaţională prin serviciile de curierat.

Folosiţi ambalaje suplimentare în funcţie de dimensiuni, greutate şi fragilitatea produsului. Folosiţi întotdeauna cutii din carton rezistent, dublu stratificat, adăugând în jurul obiectului material de izolare (folie cu bule de aer, fulgi polistiren). Produsele de ambalare antistatice sunt disponibile pe piaţă pentru a preveni deteriorarea pieselor electronice de asemnea. Nu uitaţi să menţionaţi conţinutul FRAGIL pe toate feţele exterioare ale cutiei.

Ambalajul producătorului este de multe ori proiectat în scopuri comerciale şi este posibil să nu fie potrivit pentru expediere. Folosiţi ambalaje suplimentare în funcţie de dimensiuni, greutate şi fragilitatea produsului.

Folosiţi întotdeauna cutii din carton ondulat rezistent, lăsând loc pentru materiale de amortizare şi evitaţi să lăsaţi spaţii goale în jurul obiectelor.

Înfăşuraţi în folie cu bule de aer piesele din plastic fragil sau piesele sensibile, dispuneţi-le corect în cutia de carton, lăsând spaţii pentru protecţie cu materiale antişoc şi care le stabilizează să nu joace înăuntrul cutiei.

Date fiind volumul, flexibilitatea şi fragilitatea lor este recomandabilă învelirea în câteva straturi, pe întreaga suprafată, cu folie cu bule de aer şi dispunerea într-o cutie pe masură.

Umplerea cu material de amortizare poate conferi o protecţie în plus.

Se poate folosi şi carton croit pe măsură, dispus peste folia cu bule de aer, pentru a conferi rigiditate şi protecţie. Nu uitaţi specificarea fragilitaţii pe exterior.

După demontarea şi strângerea pieselor extensibile, se recomandă legarea de jur împrejur a cadrurilor metalice şi a accesoriilor pentru a asigura păstrarea într-un spaţiu cât mai redus posibil. Se poate face dispunerea în cutii pe masură, bine sigilate pentru a nu pierde piesele mici demontabile.

Se recomandă şi înfolierea în câteva straturi cu folie strech sau folie de plastic cu bule de aer bine şi strâns înfăşurată şi resigilată cu bandă adezivă de jur împrejur în rânduri dese ce conferă stabilitate şi păstrarea tuturor pieselor componente laolaltă. După această protejare produsul poate fi plasat în cutie bine sigilată.

AMBALAŢI ! SIGILAŢI! PROTEJAŢI!

SIGURANŢA EXPEDIERII DEPINDE ÎN PRIMUL RÂND DE ACŢIUNILE DVS!

Coletarie Romania-Anglia si retur

Lasă un răspuns