POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

ȘI

DE PRELUCRARE A DATELOR

CU CARACTER PERSONAL

 

Eastlines Ltd, în calitate de proprietar/administrator al site-urilor www.eastlines.ro, www.eastlines.co.uk, directuk.ro, directuk.co.uk, respectă caracterul privat și securitatea informației furnizate de către dumneavoastră atunci când utilizați aceste site-uri, inclusiv a datelor cu caracter personal, scop în care a creat și aplică prezenta Politică de Confidențialitate și de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal.

Accesul/vizitarea acestor website-uri de către dumneavoastră se supune Termenilor și Condițiilor serviciului nostru, implică acceptul explicit al dumneavoastră cu privire la aceștia și reprezintă înțelegerea contractuală dintre părți (Furnizor și Beneficiar).
Eastlines Ltd, în calitate de autor/proprietar/administrator al site-urilor, iși rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestuia, precum și Politica de Confidențialitate a Datelor, a Politicii de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal cât și Termenii si Condițiile de folosire, fără o notificare prealabilă. Toate modificările vor fi afișate pe această pagină.

 

ARIA DE ACOPERIRE A SECURITĂȚII DATELOR ONLINE CU CARACTER PERSONAL ȘI A POLITICII “COOKIE”

Acordul de confidențialitate privind politica securitătii datelor personale acoperă modul în care sunt prelucrate datele cu caracter personal care vă pot identifica când utilizați website-urile noastre. De asemenea, se au în vedere și datele persoanelor juridice, partenere sau nu, care utilizeaza aceste website-uri.

Acest acord de confidențialitate furnizeaza informații referitoare la detalii de utilizare, adrese IP, cookie-uri și alte tehnologii, utilizarea lor de către terți și modul de dezactivare:

  • Detalii de utilizare și adrese IP. Putem colecta informații statistice cu privire la echipamentele, acțiunile și tiparele de navigare ale utilizatorilor site-urilor noastre. Aceste informații derivă din vizita și navigarea dumneavoastră pe site. Informațiile pot include, de exemplu: (a) trafic, date privind jurnale și alte date de comunicare; (b) informații cu privire la resursele pe care le accesați; și (c) informații cu privire la computerul și conexiunea dumneavoastră la internet (de exemplu, inclusiv adresa dumneavoastră IP, sistemul de operare și tipul de browser), pentru administrarea sistemului;
  • Cookie-uri.Putem obține informații referitoare la utilizarea generală a internetului de către dumneavoastră utilizând cookie-uri. Un cookie este un mic fișier stocat pe hard drive-ul computerului dumneavoastră. Utilizarea cookie-urilor ne ajută să ne îmbunătățim Site-urile și să oferim un serviciu mai bun și mai personalizat, ceea ce ne permite să:
    • estimăm dimensiunea publicului și tiparele de utilizare;
    • stocăm informații referitoare la preferințele dumneavoastră, ceea ce ne permite să ne personalizăm Site-urile în conformitate cu interesele dumneavoastră individuale;
    • să vă recunoaștem atunci când reveniți pe Site-urile noastre.

Puteți refuza să acceptați cookie-uri prin activarea setării corespunzătoare de pe browserul dumneavoastră. Dacă selectați această setare, este posibil să nu aveți acces la anumite părți ale site-urilor noastre. Dacă nu ați ajustat setarea browserului dumneavoastră astfel încât să refuze cookie-urile, sistemul dumneavoastră va continua să accepte cookie-uri atunci când vă direcționați browserul către site-urile noastre.

  • Beacon-uri web. Unele pagini ale site-urilor pot conține imagini electronice cunoscute drept beacon-uri web (denumite și gif-uri cu un singur pixel). Beacon-urile web permit companiei noastre să colecteze anumite informații în legătură cu utilizatorii site-ului, inclusiv, de exemplu, numărul de utilizatori care accesează fiecare pagina web, date privind traficul, date privind jurnale și alte date de comunicare, informații în legătura cu accesul la resurse și informații referitoare la computerul și conexiunea la internet a utilizatorului (inclusiv adrese IP, sisteme de operare și tipul de browser). Beacon-urile web nu sunt utilizate pentru a vă accesa informațiile cu caracter personal de pe site, ci sunt utilizate doar pentru a compila statistici agregate privind utilizarea site-ului și pentru a verifica integritatea sistemului și a serverului.

POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

EASTLINES LTD cunoaște importanța datelor dumneavoastră și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată și practică informațiile legate de prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în calitate de persoane vizate (utilizatori ai website-urilor eastlines.ro, eastlines.co.uk, directuk.ro, directuk.co.uk, clienți, potențiali clienți, consumatori, potențiali consumatori, angajați, foști angajați) în cadrul prezentei Politici de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal, aplicabile pentru scopurile listate mai jos.

Această Politică are aplicabilitate asupra tuturor dispozitivelor utilizate în scopul accesării website-urilor noastre, dispozitive de tip smartphone, tabletă, laptop, desktop. În cazul în care nu sunteți de acord cu termenii și condițiile legate de utilizarea acestora (expuse în acest document din punct de vedere al protecției datelor cu caracter personal dar și în Termeni și Condiții din punct de vedere al informațiilor confidențiale, drepturi de autor, etc.), vă rugăm să nu utilizați site-urile eastlines.co.uk, eastlines.ro, directuk.co.uk, eastlines.ro.

Conform cerințelor Regulamentului General privind Protecția Datelor nr. 679/2016 al U.E. denumit în continuare “Regulament” pentru protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, EASTLINES LTD administrează în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, în contextul vizitării site-urilor și achiziționării serviciilor EASTLINES LTD sub brand-urile EASTLINES sau DIRECTUK.

Prin bifarea faptului că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile Eastlines și Politica de Confidențialitate și de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal sau, după caz, prin continuarea utilizării site-ului și serviciilor noastre, ulterior parcurgerii acestei Politici, sunteți de acord cu această Politică de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal.

 

Definiții

a. date cu caracter personal – orice informații referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai mulți factori specifici identitătii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
b. prelucrarea datelor cu caracter personal – orice operațiune sau set de operațiuni care se efectuează asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvăluirea către terți prin transmitere, diseminare sau în orice alt mod, alăturarea ori combinarea, blocarea, ștergerea sau distrugerea;
c. stocarea – păstrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
d. sistem de evidență a datelor cu caracter personal – orice structură organizată de date cu caracter personal, accesibilă potrivit unor criterii determinate, indiferent dacă această structură este organizată în mod centralizat ori descentralizat sau este repartizată după criterii funcționale ori geografice;
e. operator – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, care stabilește scopul și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;
f. terț – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, alta decât persoana vizată, operatorul ori persoana împuternicită sau persoanele care, sub autoritatea directă a operatorului sau a persoanei împuternicite, sunt autorizate să prelucreze date;
g. destinatar – orice persoană fizică sau juridică, de drept privat ori de drept public, inclusiv autoritățile publice, instituțiile și structurile teritoriale ale acestora, căreia îi sunt dezvăluite date, indiferent dacă este sau nu terț; autoritățile publice cărora li se comunică date în cadrul unei competențe speciale de anchetă nu vor fi considerate destinatari;
h. date anonime – date care, datorită originii sau modalității specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoană identificată sau identificabilă;
i. date de tip “business contact” – date care includ numele, funcția, adresa de business, numărul de telefon sau adresa de e-mail a unui angajat al unei organizații, în această calitate. Datele de tip “business contact” nu intră în categoria datelor cu caracter personal, ele sunt publice;
j. date statistice – date care au fost obținute ca urmare a prelucrării de către operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane și sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice și/sau de informare, promovare.

1. Scopurile pentru care colectăm și prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal

Formularele de înregistrare și de comandă prezentate pe website-urile nostre cer informații prin care puteți fi identificat ca și client Beneficiar sau prin care vă putem contacta, acestea fiind din categoria datelor de tip “business contact”. EASTLINES LTD colectează și prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal pentru următoarele scopuri de prelucrare:

A. Administrarea, îmbunatatirea și realizarea serviciilor furnizate de compania noastră prin site-urile eastlines.co.uk, eastlines.ro, directuk.co.uk, directuk.ro.

  • Pentru a vă putea identifica ca și Beneficiar și a putea colecta și livra comenzile dvs.
  • Pentru a vă contacta pe dvs sau alte părți implicate (expeditor, destinatar) în legătură cu comenzile dvs.
  • Pentru a putea factura serviciile prestate către dvs.

B. Activități comerciale de vânzări servicii, cuprinzând realizare, administrare și dezvoltare vânzări de servicii pe website-urile respective, administrarea conturilor clienților, cercetare/studii de piață, statistică.

  • Reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a serviciilor EASTLINES LTD, desfăsurarea campaniilor promoționale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmărire și monitorizare a vânzărilor de servicii și comportamentului consumatorului.
  • Activități de post-vânzări, cuprinzând servicii de relații cu clienții, informarea utilizatorilor/clienților privind evaluarea serviciilor oferite (inclusiv evaluarea serviciilor pe website-urile noastre),  îmbunătățirea calității serviciilor de transport și livrare prin activitatea desfășurată în cadrul departamentului Suport Clienți, a soluționării plângerilor.
  • În scop probatoriu în legătura cu activitățile de mai sus și de arhivare.

2. Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrăm

Pentru realizarea scopurilor de mai sus prelucrăm următoarele categorii de date cu caracter personal:

  • Pentru administrarea, îmbunătățirea și realizarea serviciilor furnizate de site-urile eastlines.co.uk, eastlines.ro, directuk.co.uk, directuk.ro: nume, prenume, adresa (domiciliu/reședința), e-mail, informații tehnice cu privire la dispozitivul vizitatorului – locația acestuia, adresa IP, tipul de echipament hardware, informații în legătură cu intervalul orar precum și data la care a fost folosit website-urile noastre, alte informații care rezultă din folosirea aplicațiilor de tip Cookies; Pentru mai multe informații legate de cookie-uri, vă rugăm consultați Aria de Acoperire a Securității Datelor cu Caracter Personal și a Politicii Cookie, afișată pe website.
  • Pentru activități comerciale, furnizarea serviciilor de transport internațional, livrări la adresă în regim poștal și suport logistic, inclusiv vânzări online pe website-urile eastlines.co.uk, eastlines.ro, directuk.co.uk, directuk.ro, administrarea conturilor clienților, cercetare/studii de piață, statistică: nume, prenume, adresa (domiciliu/reședința), telefon, e-mail, adrese de livrare, ridicare.
  • Pentru reclamă, marketing și publicitate, activități de promovare a serviciilor EASTLINES LTD, desfășurarea companiilor promoționale, transmiterea de newslettere (buletine informative), de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentului consumatorului: nume și prenume, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu/reședința),  obișnuințe/preferințe/comportament – în plus, EASTLINES LTD prelucrează date constând în seria și numărul actului de identitate strict pentru identificarea câștigătorilor campaniilor promoționale (dacă este cazul ca acestea să aibă loc) și pentru conformarea cu cerințele legislației fiscale. De asemenea, unele din aceste date sunt necesare ca indentificator unic al persoanei în funcție de tipul concursului/promoției/aplicației/jocului la care participă.
  • Pentru activități de post-vânzări, cuprinzând servicii de relații cu clienții, informarea utilizatorilor/clienților privind evaluarea serviciilor oferite de EASTLINES LTD, îmbunătățirea calității serviciilor în cadrul serviciului Call Center: nume și prenume, telefon/fax, e-mail, adresa (domiciliu/reședința), voce, obișnuințe/preferințe/comportament, alte date care rezultă din evaluarea produselor de către clienți – în plus, EASTLINES LTD și sub-contractorii săi prelucrează date referitoare la: cod numeric personal, serie și număr act identitate, date bancare, doar pentru situațiile în care sunt necesare derulării serviciilor cerute de client/utilizator.
  • În scop probatoriu în legătura cu activitățile de mai sus și de arhivare: stocarea de date cu caracter personal menționate la scopurile de mai sus în vederea menținerii evidențelor legate de activitățile desfășurate, pentru protejarea drepturilor în justiție și exercitarea altor drepturi conform legii și contractelor încheiate, îndeplinirea eventualelor cerințe de arhivare, în acord cu dispozițiile legale.

Datele cu caracter personal care beneficiază de un regim special de protecție cum ar fi codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, vor fi colectate și prelucrate în condiții limitative și în concordanță cu dispozițiile legale pentru asigurarea respectării regulilor aplicabile în domeniul protecției datelor cu privire la acestea. Furnizarea datelor cu caracter personal este necesară pentru ca EASTLINES LTD să realizeze activitățile listate conform celor de mai sus.

3. Cui dezvăluim datele dumneavoastră cu caracter personal

În vederea realizării unuia sau mai multor scopuri din cele menționate mai sus, EASTLINES LTD poate dezvălui datele dumneavoastră cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

– partenerilor contractuali ai EASTLINES LTD (cum este cazul companiilor cu care EASTLINES LTD se află în relații de parteneriat, sub-contractare, execuție, etc. dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare),

– furnizori de servicii (de marketing, servicii de plată/bancare sau alte servicii), inclusiv entități care asistă EASTLINES LTD în prelucrarea de date în calitate de împuterniciți, asiguratori, autorități publice (Parchet, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului), în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate, altor companii din același grup cu EASTLINES LTD precum și dumneavoastră ca persoană vizată în contextul exercitării dreptului dumneavoastră de acces, articolul 15 din Regulament.

Datele înregistrate de EASTLINES LTD nu se vând către terți și sunt folosite doar în scopul îmbunătățirii serviciilor EASTLINES LTD.

4. Prin citirea prezentei Politici ați luat la cunoștință de faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de Regulament, respectiv: 

  • de a fi informați cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, articolul 13 și 14 din Regulament;
  • de acces la datele dumneavoastră cu caracter personal, articolul 15 din Regulament;
  • de rectificare a datelor dumneavoastră cu caracter personal articolul 16 din Regulament;
  • de ștergere (“dreptul de a fi uitat”) a datelor personale, articolul 17 din Regulament;
  • de a obține restricționarea prelucrării, articolul 18 din Regulament;
  • la portabilitatea datelor, articolul 20 din Regulament;
  • de a vă opune prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați rectificarea, actualizarea ori ștergerea datelor în condițiile  legii-în cazul datelor cu caracter personal prelucrate pentru scopuri de marketing direct, acest drept poate fi exercitat oricând, în mod gratuit și fără justificare, articolul 21 din Regulament;
  • de a nu fi supus unei decizii individuale cu caracter automat, inclusiv crearea de profiluri articolul 22 din Regulament;
  • de a depune o plângere la Autoritatea de supraveghere ANSPDCP (în România) sau ICO (în Marea Britanie) , articolul 77 din Regulament;
  • de a vă adresa justiției în cazul în care s-au constatat încălcări ale legislației în materie, articolele 78 – 79 din Regulament.

Vă puteți exercita aceste drepturi trimițând un e-mail către EASTLINES LTD folosind adresa contact@eastlines.co.uk, prin accesarea formularului de contact la adresa https://www.eastlines.ro/contact/  sau ne puteți scrie la următoarea adresă: Unit 9, Barratt Way, Harrow, HA3 5TJ, UK.

Puteți să vă opuneți, oricând și fără justificare, prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing direct, prin trasmiterea către EASTLINES LTD (prin accesarea formularului de contact pe adresa https://www.eastlines.ro/contact/ sau la adresa poștală: Unit 9, Barratt Way, Harrow, HA3 5TJ, UK  sau de e-mail: contact@eastlines.co.uk) a unei solicitări scrise, datate și semnate în acest sens. În acest caz, solicitarea dumnevoastră va fi înaintată către departamentul Suport Clienți a EASTLINES LTD; este posibil să primiți un mesaj prin care se confirmă că opțiunea dumneavoastră a fost notată, precum și orice alte informații necesare, după caz.

5. Prevederi speciale legate de minori 

EASTLINES LTD nu urmărește în activitățile sale de prelucrare de date, prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor. O atenție deosebită se acordă pentru a se asigura că orice prelucrare a datelor cu caracter personal ale minorilor se realizează în conformitate cu cerințele Regulamentului, articolul 8 și în cazuri strict determinate.

EASTLINES LTD nu realizează activități promoționale de marketing direct față de minori.

Minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani nu li se permite solicitarea de servicii sau orice comunicații pe site-urile EASTLINES LTD, ori participarea la concursuri sau campanii promoționale, decât dacă aceasta se realizează în numele minorului de către reprezentantul legal sau tutorele minorului în cauză, conform legii.

Minorii care au implinit vârsta de 14 ani pot achiziționa produse sau servicii și solicita și primi comunicații de la EASTLINES LTD numai dacă au acordul reprezentantului sau tutorelui legal, conform legii.

De asemenea, orice persoană care ne furnizează datele personale prin intermediul site-ului sau alte aplicații sau dispozitive acoperite de această Politică garantează că este major, respectiv are capacitate deplină de exercițiu.

Orice colectare sau prelucrare de date cu caracter personal ale minorilor se va realiza numai în condițiile legii, și având în vedere cele de mai sus.

 

6. Durata prelucrării datelor 

Va fi determinată, în general, de momentul exercitării dreptului dumneavoastră la opoziție, în conditiile art. 21 alin. 2 din Regulamentul European nr. 679/2016. Excepție: Pentru datele  declarate în cadrul departamentului Suport Clienți și Call Center, durata prelucrării datelor este de 3 ani, ca regulă, sau până la exercitarea dreptului de opoziție. De asemenea, EASTLINES LTD poate stoca datele cu caracter personal pe o astfel de durată mai îndelungată, în scop probatoriu și de arhivare.

Totodată, stocarea datelor personale pentru o perioadă mai îndelungată de timp se poate realiza pentru realizarea de statistici, îmbunătățirea serviciilor, administrarea conturilor clienților, cercetare/studii de piață.

7. Alte informații

Vă rugăm să verificați la fiecare utilizare a website-ului nostru prezenta Politică de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal pentru a fi tot timpul informați în legătura cu aceasta.

La încheierea operațiunilor de prelucrare, datele înregistrate vor putea fi transferate, integral ori parțial, oricărei alte persoane juridice cu respectarea legislației speciale în vigoare, în condițiile în care acestea vor fi folosite în scopuri similare cu cele prevăzute în acest document.

Pentru inregistrarea eronată a datelor personale cauzată de softul de indexare a datelor, EASTLINES LTD nu își asumă nicio responsabilitate.

Vă semnalăm faptul ca niciun program de securizare a informațiilor nu este infailibil.

Din motive de securitate, EASTLINES LTD nu preia și nu înregistrează datele confidențiale legate de plata online a comenzilor. Detaliile cardurilor bancare de plată (debit sau credit card) sunt introduse de utilizator direct pe website-ul securizat al procesatorului de plăți (Paypal) și folosite numai de acesta.

Detaliile financiare și de plată nu ajung niciodată la Eastlines. De procesarea plăților se ocupă exclusiv procesatorul securizat, noi fiind doar notificați despre succesul sau eșecul tranzacției online.