Plata ramburs la curier: ce inseamna si care sunt avantajele?

Posted by Eastlines Admin
Category:

livrare, colet, curier

Image by Lifestylememory on Freepik

Pe măsură ce cumpărăturile online devin din ce în ce mai populare, afacerile din spațiul digital încep să ofere clienților lor o varietate de opțiuni în fiecare fază a călătoriei lor de cumpărături. Astfel, magazinele online creează o experiență reconfortantă și plăcută cumpărătorilor, multiplicând în același timp șansele de a-și vinde produsele.

Una dintre cele mai importante opțiuni de oferit cumpărătorilor online este să le permiți să folosească diferite metode de plată. Printre acestea, plata ramburs la curier este o metodă tradițională care a rămas la fel de populară. Prin urmare, oamenii se așteaptă să o găsească în cadrul oricărei afaceri.

În acest articol, vom discuta despre ce înseamnă plata ramburs la curier și care sunt avantajele sale, atât din perspectiva afacerilor, cât și din cea a consumatorilor.

Ce înseamnă plata ramburs la curier?

Plata ramburs la curier se referă la un tip de tranzacție în care destinatarul plătește pentru un produs comandat sau primit de la un prieten în momentul livrării, mai degrabă decât să achite în avans online sau prin transfer bancar.

Pentru a beneficia de această modalitate de plată, clienții trebuie să aleagă opțiunea de pe site-ul cumpărătorului. Pe de altă parte, un expeditor persoană fizică poate să aleagă metoda de plată ramburs la curier dacă s-a decis asupra acestui aspect împreună cu destinatarul.

Companiile de curierat care permit această metodă de plată solicită ca destinatarul să fie prezent fizic la adresa de livrare pentru a finaliza tranzacția. Dacă destinatarul nu este găsit la adresă, curierul va trebui să facă o altă încercare de livrare în ziua următoare. În cazul în care acest lucru se întâmplă în mod repetat, coletul va fi redirecționat către depozitul local al firmei de curierat sau trimis înapoi vânzătorului.

Ce modalități de plată sunt disponibile pentru ramburs la curier?

Plata ramburs la curier este tradițional cunoscută ca „numerar la livrare”. Cu toate acestea, datorită progreselor tehnologice, plata ramburs se poate face astăzi și prin intermediul cardurilor de debit/credit. Curierii Eastlines sunt echipați cu dispozitive POS moderne, putând înregistra plata pentru un colet cu cardul, fără a mai fi nevoie să te deplasezi la o bancă pentru a scoate bani.

De asemenea, firma de coletărie Eastlines pune la dispoziție mai multe modalități de plată potrivite pentru nevoile fiecărui expeditor/destinatar.

Avantajele plății ramburs la curier pentru afaceri

Ajută la construirea încrederii clienților

În calitate de persoană juridică, furnizarea unei modalități de plată ramburs la curier ajută la construirea încrederii clienților. De fapt, motivul principal pentru care majoritatea cumpărătorilor online aleg această opțiune este pentru a putea inspecta produsul înainte de a plăti.

Acest lucru crește indirect încrederea clienților în serviciile afacerii tale și, prin urmare, clienții se vor simți în siguranță atunci când fac cumpărături. De acolo, poate fi o garanție că aceștia se vor întoarce în magazinul tău online.

Este o metodă de plată sigură

Alegerea opțiunii de plată ramburs la curier acționează ca o măsură de securitate pentru destinatari – în cazul în care aceștia nu își primesc coletul din varii motive, nu ar fi la fel de frustrați, deoarece nu au plătit încă nimic.

De asemenea, această opțiune poate fi mai convenabilă și mai rapidă, deoarece cumpărătorii nu trebuie să furnizeze informații personale sau sensibile înainte de a putea finaliza achiziția. Până la urmă, cu atât de multe amenințări online și infracțiuni cibernetice care vizează companiile de comerț electronic, cine îi poate învinovăți?

Ajută la atingerea unei baze mai extinse de clienți

Expeditorii care oferă opțiunea de plată ramburs la curier pot ajunge la o bază mai largă de clienți, chiar și din locurile mai îndepărtate. Acest lucru este valabil mai ales pentru zonele care au acces limitat la internet și nu pot achita online.

Limitarea pieței la cumpărătorii care pot plăti doar în avans (online sau prin transfer bancar) poate fi în detrimentul vânzărilor unei afaceri digitale pe termen lung.

Una peste alta, având un sistem de plată accesibil și flexibil este cu siguranță o formulă fiabilă pentru creșterea numărului de comenzi.

Motivează persoanele care nu au bani pe card

Uneori, cumpărătorii nu dispun de suficienți bani pe cardurile lor de debit/credit pentru a acoperi costurile unei achiziții. În acest sens, decid să-și abandoneze coșul online, convingându-se că vor finaliza cumpărăturile într-o altă zi în viitor, dar cel mai probabil acest lucru nu se va mai întâmpla.

Citește și: Cel mai bun serviciu de curierat: cum alegi și la ce să fii atent

Când e bine ca o persoană să aleagă plata ramburs la curier?

Unele dintre motivele pentru alegerea plății ramburs la curier, cash sau cu cardul, ar putea fi:

  • Posibilitatea de a fi prezent la adresa dată în ziua livrării;
  • Este o modalitate de plată potrivită pentru efectuarea achizițiilor online mai mici, adică nu foarte costisitoare;
  • Nu va trebui să-ți lași detaliile bancare online și să ai incertitudinea siguranței datelor.

Indiferent de evoluțiile tehnologice, plata ramburs la curier în numerar sau cu cardul de debit/credit va rămâne un mod popular de a achita cumpărăturile online și nu doar în România, ci la nivel global.

Colaborează cu firma de coletărie Eastlines și bucură-te de varietatea opțiunilor de plată atât în țară, cât și în străinătate!