Ce înseamnă Halloween și cum să îl sărbătorești? Bucură-te de reducerea Eastlines!

Posted by Eastlines Admin
Category:

Halloween este una dintre cele mai cunoscute și apreciate sărbători. Modul în care sărbătorești de Halloween depinde de preferințele personale și de cultură. Poți alege să te implici în toate tradițiile sau să selectezi doar câteva dintre ele pentru a-ți petrece noaptea într-un mod care îți place. Ne-am gândit să îți spunem în acest material ce înseamnă de fapt Halloween și cum să îl sărbătorești cu puțin ajutor venit de la distanță. 

La Eastlines am pregătit o reducere de groază, pentru ca tu să ai oportunitatea de a expedia costume și articole de Halloween din Anglia în România și retur. De ce? Pentru ca și cei dragi aflați la distanță să poată petrece cum se cuvine. Citește în continuare pentru a afla cum poți intra în posesia codului promoțional!

Tradiții și simboluri de Halloween

Halloween cunoscut și ca „Noaptea tuturor Sfinților” este o sărbătoare care are loc în noaptea de 31 octombrie. Originile sale pot fi găsite într-o combinație de tradiții celtice, romane și creștine. Astăzi, Halloween înseamnă lucruri diferite în zone diverse ale lumii. 

Halloween este o sărbătoare asociată cu numeroase simboluri și activități specifice. Una dintre caracteristicile sale definitorii este faptul că oamenii se îmbracă în costume tematice, adesea inspirate din personaje de groază. 

Costume tradiționale

Tradiția costumelor de Halloween are rădăcini în credințele celtice. Se credea că în noaptea de Halloween, lumea celor vii și a celor morți se intersectează. Pentru a se proteja de spiritele rele, oamenii se costumau în creaturi înfricoșătoare.

Astăzi, costumele de Halloween variază de la cele clasice, de vrăjitoare și schelete, până la cele inspirate din filme, cărți sau personaje îndrăgite. Tradiția spune că poți să îți creezi propriul costum sau să cumperi unul gata făcut.

Felinarul lui Jack

Un alt simbol important pentru Halloween sunt dovlecii sculptați, cunoscuți și sub numele de „Jack-o’-lanterns” – Felinarul lui Jack. Această tradiție provine de la o legendă irlandeză care vorbește despre un bărbat pe nume Jack, condamnat să umble printre lumânări aprinse pentru eternitate. Oamenii sculptează fețe în dovleci și pun lumânări în interior. Dovlecii sunt apoi așezați în fața casei ca simbol de protecție împotriva spiritelor malefice.

Decorațiuni inedite

Casele și grădinile sunt adesea decorate cu elemente tematice, cum ar fi păianjeni, schelete, dovleci sculptați și lumânări. Aceste decorațiuni contribuie la atmosfera de Halloween.

Colindatul

Trick-or-treat este o tradiție populară în alte țări în care copiii se îmbracă în costume de Halloween și merg din casă în casă, cerând dulciuri prin formula consacrată. Dacă nu le primesc, aceștia pot juca un truc sau o farsă în schimb. Tradiția are origini în obiceiurile celtice de a oferi sacrificii pentru a asigura protecția împotriva spiritelor rele.

Un partener de încredere

Pentru cea mai înfricoșătoare noapte a anului am pregătit o ofertă specială. Te provocăm să îți testezi curajul și să profiți de reducerea specială de Halloween pentru o perioadă limitată de timp. Îți oferim un discount de 10% la serviciile de curierat România-Anglia-România prin Eastlines.

Cum poți beneficia de reducerea Eastlines?

Ai 10% discount în perioada 10 – 31 Octombrie 2023 la toate serviciile transport colete România-Anglia door to door și retur, dacă folosești codul HALLOWEEN10. De Halloween copii se sperie, dar părinții se bucură pentru că acum au oportunitatea să trimită cumpărăturile și cadourile către cei dragi la prețuri reduse. Tot ce trebuie să faci este să introduci codul fie în comanda online, fie în momentul în care suni și soliciți serviciul de curierat.

Eastlines este partenerul ideal pentru a sărbători Halloween-ul. Prin intermediul nostru poți trimite cadouri de Halloween către prieteni sau familie la prețuri reduse și ai ocazia să contribui astfel la atmosfera festivă. Folosind serviciile Eastlines, economisești bani și timp în procesul de trimitere a cadourilor de Halloween. De asemenea, serviciile de urmărire a pachetelor îți oferă posibilitatea monitorizării în timp real a statusului livrării.

Suntem alături de tine cu o gamă variată de servicii de expedieri, de la plicuri cu documente, până la serviciul cargo paletizat! 

Cum să sărbătorești de Halloween?

Organizarea unei petreceri 

Una dintre cele mai bune modalități de a sărbători Halloween-ul este organizarea unei petreceri tematice. Poți decora casa cu elemente specifice, precum dovleci sculptați, păianjeni, lilieci sau fantome, pentru a crea o atmosferă înfricoșătoare și distractivă. Invită-ți prietenii să se costumeze în personajele lor preferate și asigură-te că ai pregătit activități tematice, cum ar fi concursuri de costume sau jocuri de ghicit personaje.

Dacă ai optat pentru serviciile oferite de Eastlines, pregătirile pentru petrecere vor fi gata la timp, iar decorațiunile originale expediate din Anglia te vor ajuta să ieși în evidență și să ai un eveniment original. 

Participarea la evenimente comunitare

Multe comunități organizează parade, vizite la case bântuite sau alte evenimente tematice de Halloween. Participarea la aceste activități poate fi o modalitate distractivă de a petrece altfel. Poți fi parte dintr-o paradă de costume sau poți vizita o casă bântuită pentru a experimenta o doză de adrenalină și suspans. 

Dacă ești organizator al unui eveniment comunitar trebuie să știi că nicăieri nu vei găsi articole unice de Halloween așa cum sunt cele produse și comercializate în Anglia. Un motiv în plus să apelezi la serviciile noastre de curierat pentru a aduce toate cele necesare unui eveniment comunitar care să reunească tradiția locală cu cea clasică. De exemplu, poți organiza un joc – „bobbing for apples” – o tradiție britanică în care participanții încearcă să prindă un măr dintr-un vas cu apă, folosind doar dinții.

Costume neconvenționale

Halloween-ul este momentul perfect pentru a-ți pune imaginația la treabă și a crea un costum neconvențional. Poți să te inspiri din personaje de film sau cărți, poți inventa propriul tău personaj. Un costum original și creativ va impresiona cu siguranță la petrecerile de Halloween sau la evenimentele tematice.

Există și alte variante pentru a petrece noaptea de Halloween. Dacă îți place literatura de groază, poți citi sau asculta povești de groază. Acesta este un mod tradițional de a-ți testa curajul cu această ocazie. Mulți oameni vizionează filme și seriale de groază sau cu tematică de Halloween în această perioadă. Acestea pot fi o altă modalitate distractivă de a-ți petrece seara de Halloween.

În acest articol am explicat ce înseamnă Halloween și cum îl poți sărbători într-un mod inedit. Mai mult, ți-am oferit și un tips pentru a te bucura de prețuri speciale la expedierea sau primirea de colete România-Anglia-România, prin Eastlines. Grăbește-te, codul de reducere este activ pentru o perioadă limitată!