Parcel packaging tips: 5 sfaturi pentru o ambalare corecta si eficienta

Posted by eastlines
Category:

Cand trimiti un colet, iti doresti ca articolele expediate sa soseasca la destinatie in conditii sigure. Asadar, este important sa il impachetezi corect pentru a te asigura ca acest lucru se intampla intocmai.

Pentru a pastra obiectele in siguranta in timpul calatoriei catre destinatia dorita, asigura-te ca acestea sunt ambalate corespunzator. In caz contrar, s-ar putea deteriora in timpul transportului. Cand vine vorba de parcel packaging, exista o multime de aspecte de care ar trebui sa tii cont pentru ca bunurile sa ajunga in siguranta la destinatie.

De exemplu, o cutie din carton de inalta calitate este cea mai buna solutie pentru siguranta exterioara. Totodata, o verificare a greutatii coletului este necesara, deoarece cutia trebuie sa fie suficient de puternica pentru a transporta greutatea bunurilor.

Asadar, am pregatit mai jos o lista cu sfaturi utile pentru parcel packaging, care te vor ajuta sa ambalezi coletele eficient si sigur pentru transport:

Parcel packaging tip #1: Evita cutiile invechite!

Cand vine vorba de parcel packaging, este recomandabil sa nu reutilizezi o cutie pentru ambalare, mai ales daca livrarea este una internationala, deoarece o cutie refolosita poate sa cedeze.

Pachetele trec prin multe maini in timpul calatoriei lor catre destinatar, ajungand la furnizorii de servicii, personalul de transport, agentii vamali, etc. Avand in vedere acest lucru, cutiile vechi sau cutiile care nu sunt suficient de puternice pentru tipul de produs pe care il expediezi ar putea sa se deterioreze, deoarece pachetele trec prin mai multe etape de transport.

Pachetele se pot freca si de alte colete si cutii in timpul transportului, acesta fiind un alt factor care ar putea deteriora pachetul sau continutul acestuia. Frictiunea si manipularea pot afecta ambalajul daca materialul nu este suficient de puternic. Asadar, foloseste de fiecare data cutii noi si suficient de puternice pentru a rezista in timpul transportului.

Parcel packaging tip #2: Tine cont de greutatea bunurilor inainte de expediere!

Cu cat este mai greu produsul, cu atat trebuie sa fie mai puternic materialul de ambalare. Articolele mai grele pot avea nevoie de cutii din carton dublu sau chiar triplu stratificat. Asadar, chiar daca vei respecta celelalte sfaturi de parcel packaging, daca nu vei lua in considerare greutatea coletului, exista sanse ca acesta sa ajunga deteriorat la destinatie.

Parcel packaging tip #3: Nu uita de valoarea si fragilitatea produselor!

De asemenea, valoarea produselor si fragilitatea lor sunt factori importanti de luat in considerare. Produsele fragile sau de mare valoare au nevoie de o amortizare suplimentara si protectie. Foloseste o eticheta care indica fragilitatea produselor pe cutie pentru o masura de siguranta suplimentara. Daca este necesar, poti opta pentru metoda box-in-box.

Aceasta metoda este foarte utila pentru procesul de parcel packaging, oferind mai multa protectie pentru coletul tau si poate fi alegerea perfecta pentru produsele fragile sau de mare valoare. In afara de a oferi protectie suplimentara, metoda box-in-box te poate ajuta, de asemenea, in cazul in care cutia interioara este o parte importanta a experientei oferite clientului si trebuie sa ajunga nedeteriorata.

Parcel packaging tip #4: Infasoara toate articolele separate!

In cazul in care cutia contine mai multe articole separate, retine faptul ca acestea s-ar putea misca si se pot atinge unele de altele in timpul transportului. Impachetarea si amortizarea obiectelor separat iti ofera siguranta ca articolele nu se vor misca atat de mult si, daca se intampla, acest lucru nu va duce la daune.

De asemenea, un alt sfat important pentru parcel packaging se refera la articolele care ar putea fi afectate de murdarie, apa sau conditii umede. Acestea trebuie introduse intr-o punga de plastic inainte de a fi pozitionate in cutie.

Parcel packaging tip #5: Nu uita de materialul pentru amortizare!

Cand utilizezi o cutie, trebuie sa existe suficient spatiu pentru amortizarea materialului. Articolul ambalat nu trebuie sa atinga partile laterale ale cutiei.

Totodata, cand ambalezi un colet, trebuie sa existe suficient material de umplutura si amortizare, astfel incat produsul sa nu se miste in cutie in timpul transportului si sa aiba suficient material amortizor pentru a face fata oricaror denivelari pe care pachetul le intampina in timpul livrarii.

Cand adaugi materialul de amortizare in pachetul tau, asigura-te ca folosesti o cutie care are spatiu pentru o amortizare suficienta in jurul articolului livrat. Utilizeaza cel putin 5–6 cm de material de amortizare precum: folie cu bule, insertii din spuma sau carton, air-bags, polistiren, etc.

Ambalarea adecvata a produselor este un factor major care influenteaza starea coletului la finalul livrarii. Nu uita sa alegi materialele de ambalare si metodele de ambalare potrivite pentru produsele care urmeaza sa fie livrate, sa amortizezi in mod corespunzator si sa sigilezi eficient cutia folosita. Aceste practici ajuta la prevenirea deteriorarii bunurilor in timpul expedierii, iti pot economisi bani si te vor scapa de eventualele griji aparute pe parcursul transportului.