Cum trimit un colet prin curier: ghid pas cu pas

Posted by Eastlines Admin
Category:

femeie cu colete

Dacă nu trimiți colete în mod regulat, expedierea unui pachet în acest moment poate părea copleșitoare. De unde începi? Mai ales dacă îl trimiți din Marea Britanie în România sau în alte țări din Uniunea Europeană – totul poate părea într-adevăr un proces destul de complicat.

Nu te panica. La Eastlines.ro, se întâmplă să fim destul de experimentați în expedierea coletelor. Ca atare, suntem aici pentru a împărtăși sfaturile noastre de specialitate despre trimiterea unui pachet prin intermediul unui serviciu de curierat. Îți vom arăta cum funcționează acest proces pas cu pas, astfel încât să știi exact ce trebuie să faci pentru a trimite un colet oriunde în lume!

1. Împachetează produsele

În primul rând, va trebui să împachetezi orice intenționezi să trimiți. Niciun serviciu de curierat nu va prelua un articol fără ambalaj (oricare ar fi acesta) deoarece prezintă un risc prea mare, nu numai pentru produsul în sine, ci și pentru celelalte colete transportate.

Vezi aici ghidul de ambalare de la Eastlines!

Când trimiți un colet prin curier, cu siguranță îți imaginezi că articolul este atent expediat din punctul A în punctul B. Adevărul este că pachetul tău va fi transportat printr-o infrastructură solidă a serviciului de curierat; acesta va fi mai întâi sortat și apoi plasat într-o mașină cu zeci (sau chiar sute) de alte colete care trebuie să ajungă la destinație.

Desigur, dacă trimiți coletul cu Eastlines, orice deteriorare în tranzit este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, se poate întâmpla în cazuri foarte rare și, din acest motiv, vei dori să te asiguri că ai făcut tot ce este omenește posibil să protejezi produsele din colet. Acest lucru se traduce prin: împachetează-le cum se cuvine!

Totodată, va trebui să citești lista de articole interzise pentru transportul din Marea Britanie către alte țări din Uniunea Europeană.

2. Măsoară coletul

Multe, dacă nu chiar toate, serviciile de curierat îți vor solicita detalii despre coletul pe care vrei să-l expediezi, cum ar fi greutatea, dimensiunile și adresa de livrare. Aceste detalii sunt necesare, deoarece reprezintă modul se determină tariful transportului.

Asigură-te că aceste detalii sunt cât mai exacte posibil, deoarece nu dorești să ajungi să plătești mai mult pentru transport decât este necesar. De asemenea, alege-ți serviciul de curierat în funcție de dimensiunea coletului. În principal, pentru expedierea unui pachet către familia și prietenii din România, serviciul de livrare standard de la Eastlines ar trebui să-ți îndeplinească nevoile de transport.

În schimb, dacă trebuie să trimiți un colet în regim de urgență, alege serviciul Express by Air și poți fi sigur că acesta ajunge la destinație în cel puțin 24 de ore!

3. Lansează comanda

Acum că ai coletul pregătit, este timpul să lansezi comanda.

Poți face acest lucru direct pe site-ul Eastlines. Alegi tipul de livrare, completezi zona de ridicare (adresa expeditorului), zona de livrare (adresa destinatarului), precum și câmpurile dedicate detaliilor legate de colet (pe care le-am discutat anterior).

După ce ai completat spațiile cu informațiile cerute, vei trece în pasul următor unde poți alege serviciul de curierat în funcție de preț și de timpul de livrare. De asemenea, poți alege data și ora de preluare a coletului de la adresă, oricând știi că ești acasă.

În ultimul pas, va trebui să completezi formularul atât cu datele tale personale, cât și cu cele ale destinatarului. Semnezi digital și ești aproape gata!

Reține că, dacă trimiți colete din Marea Britanie în alte țări din Uniunea Europeană, pot exista anumite documente vamale sau formulare suplimentare pe care va trebui să le completezi.

În același pas, poți alege una dintre modalitățile de plată oferite de Eastlines:

  • Numerar la ridicare (cash on pick up);

  • Numerar la livrare sau ramburs (cash on delivery);

  • Plată cu cardul bancar în momentul inițierii comenzii sau la ridicare;

  • Plată în contul bancar al companiei de curierat Eastlines.

Citește și: Consecințele Brexit-ului pentru industria serviciilor de curierat

4. Relaxează-te și așteaptă curierul

Asta este tot – curierul se va ocupa de preluarea coletului și livrarea la destinație. La Eastlines, oferim un serviciu complet de la adresă la adresă pentru confortul tău și al destinatarului.

De asemenea, oferim opțiunea de urmărire online a coletelor, astfel încât să poți monitoriza cu ușurință progresul expedierii în timp real.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri pe parcurs, echipa noastră de asistență pentru clienți va fi mai mult decât bucuroasă să te ajute.