Cele mai ușoare metode de expediere a unui colet internațional

Posted by eastlines
Category:

Expediere colet internațional – procesul decizional și piedicile din calea acestuia

Datele problemei – avem de trimis un colet de dimensiuni mari din Bacău până în Londra și nu știm care este varianta prin care să îl expediem. Știm că se poate trimite prin Poștă, am auzit că există și transportatori clandestini care fac curse pe această rută și cunoaștem și varianta clasică, o firmă de curierat. Ce variantă alegem?

Când vine vorba despre trimis bunuri pe distanțe mari, oamenii sunt, în general, reticenți. Fie că sursa reticenței este neîncrederea în transportator, fie că este prețul, timpul îndelungat de livrare sau departărea față de punctul de ridicare a coletului, îngreunează procesul decizional și consumă timp prețios.

Cei mai mulți dintre noi am fost puși cel puțin o dată în viață în fața acestei alegeri. În funcție de pretențiile pe care le avem, putem alege dintre variantele pentru expedierea de colete internaționale.

Expediere colet internațional – metode: avantaje și dezavantaje

Ca în orice proces decizional, există plusuri și minusuri în fiecare opțiune disponibilă. În funcție de obiectivele din respectivul moment, când vine vorba despre expedierea unui colet internațional, avem de ales dintr-o multitudine de variante. Mai jos sunt prezentate cele mai la îndemână, cu avantajele si dezavantajele majore pe care le implică fiecare:
1.

Expediere colet internațional prin poștă

Această variantă este sigură, accesibilă, dar are ca prim dezavantaj faptul că se întinde pe o perioadă îndelungată de timp, cel de-al doilea dezavantaj major fiind acela că necesită deplasarea până la oficiul poștal. Luând în calcul varianta în care coletul trimis este voluminos si greu, intervine necesitatea unei mașini spațioase atât pentru depunerea, cat și pentru ridicarea acestuia.

2.

Expediere colet internațional prin curse private

Una dintre opțiunile populare este trimiterea coletului cu posesorii de dube sau autovehicule mari care fac curse internaționale, transportând bunuri contra cost. Dezavantajul constă în faptul că nu există siguranța că pachetul va ajunge la destinație. Cu atât mai mult atunci când bunurile trimise sunt de valoare, transportul acestora pe distanțe lungi cu o persoană străină este o idee destul de riscantă, nu numai pentru că nu ar ajunge la destinație, ci și pentru că ar putea ajunge deteriorate. Nu își asumă nimeni răspunderea pentru coletele transportate.
De asemenea, la dezavantaje se încadrează și faptul că, la fel ca la Poștă, transportul coletului de acasă până în punctul de plecare și de la punctul de oprire până la destinația finală (acasă la destinatar) ne privește și se poate dovedi deseori un lucru anevoios.
Ca și avantaj ar putea fi prețul, mai mic decât cel al firmelor de curierat. În condițiile date, nici nu ar fi justificat un preț mai mare. Nu este neapărat o regulă, dar, în general, riscul este cu atât mai mare cu cât prețul este mai mic.

3.

Expediere colet internațional prin curier de la ușă la ușă

Alegând să trimitem un colet printr-o firmă specializată ne asigurăm, fără niciun efort suplimentar, că bunurile trimise ajung în siguranță și intacte la destinație.
O firmă serioasă de curierat are grijă ca toate dezavantajele prezentate mai sus să se transforme în avantaje. Așadar, timpul îndelungat de livrare din cazul trimiterii prin Poștă este înlocuit de un timp mai scurt, în funcție de distanțele dintre cele două puncte. În continuare, transportul greoi de acasă până la Poștă, de la punctul de ridicare până acasă și necesitatea unui autovehicul dispar, coletul fiind ridicat de la ușa expeditorului și livrat la ușa destinatarului. Mai mult decât atât, coletul ajunge cu siguranță la destinație, deci emoțiile din acest punct de vedere pot dispărea.
Prețul este calculat corect, în funcție de greutate, de dimensiune și de distanță. Pentru a calcula prețul unui colet, dați click aici și introduceți datele cerute: https://www.eastlines.ro/cotatie-de-pret-lansare-comanda/

Oricare este metoda aleasă pentru a-l trimite, un colet poate fi echivalentul unei clipe de bucurie. La Eastlines, transportăm clipe de bucurie, de la ușă la ușă.